Påfuglfjær, tulipaner, pupper eller vulva?

Ja, det var et av spørsmålene jeg stilte meg når disse halsene og denne lua så dagens lys.

Mønsteret ble tegnet, oppskriften laget og den første halsen strikket på én dag, og jeg lurte fælt på hva jeg skulle kalle den. Planen var at det skulle bli tulipaner. Eller fjær. Eller noe sånt…

Denne ble strikket i Drops Air i størrelse mamma.

Min datter og jeg syns først det liknet pittelitt på pupper, helt til vi begynte å tenke koffert og syns det så ut som en vulva… Men den dingsen i midten var en smule stor, så vi mistenkte doping.  Vi lo godt, for å si det sånn!

Så la jeg ut bildet på instagram og på fjesboka, og spurte hva folk der ute i den vide verden syns jeg skulle kalle den.

Jeg fant fort ut at vennelista på fjesboka besto av en god del folk med samme humor som undertegnede, mens på instagram var det mange som syns halsen var veldig fin og syns mønsteret liknet både blomster og fjær.

Jeg fikk mange gode navneforslag, og landet på Tuliphals.

Etter det strikket jeg to til, bare for å teste ut størrelsene.

Denne ble strikket i Drops Merino Extra Fine, og ble i størrelse «Lillesøster»…

…mens denne lysegrå ble strikket i Drops Air, og ble størrelse «Storesøster.

Litt senere tegnet jeg lue i samme mønster, og strikket kjapt en i voksenstørrelse.

Den ble strikket i Drops Air.

Dersom dere har lyst til å prøve dere på å strikke Tuliphals eller Tuliplue, så får dere kjøpt mønster her inne på nettbutikken.

2 tanker om “Påfuglfjær, tulipaner, pupper eller vulva?

  1. Hei, jeg har bestilt denne oppskrifta. Er det mulig og bruke vamsegarn fra Rauma istendfor Cortina soft? har en del nøster som må brukes opp, men litt usikker på om sitteunderlaget blir for lite eller ikke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *